Beneficiile pentru sănătate ale ceaiului matcha

pentru sănătate ale ceaiului matcha

Beneficiile pentru sănătate ale matcha au fost lăudate de mult timp. Ceaiul cu iarbă este bogat în antioxidanți și aminoacizi și oferă o sursă excelentă de vitamina C. Antioxidanții din matcha pot ajuta la prevenirea stresului oxidativ, care poate deteriora celulele și poate provoca boli cronice. Matcha este, de asemenea, bogat în aminoacid L-teanină, care ajută la îmbunătățirea concentrării și la reducerea anxietății*.

matcha

Pentru a prepara matcha, cerne pudra într-un castron mic sau o cană și adaugă aproximativ 30-40 ml de apă. Bateți matcha până devine omogen, fără cocoloașe. Folosirea unui tel de bambus este ideală, dar poți folosi o lingură sau un spuman dacă nu ai. Odată ce matcha este spumos, este gata de băut. Puțină miere poate îndulci aroma dacă se dorește.

Poti savura matcha fierbinte sau rece, cu lapte sau fara el. Este o modalitate excelentă de a începe ziua cu energie și concentrare. Este, de asemenea, o băutură excelentă de consumat după exerciții fizice și înainte de masă, deoarece poate ajuta digestia.

Beneficiile pentru sănătate ale ceaiului matcha

Matcha conține o combinație unică de cofeină și aminoacid L-teanină, ambele îmbunătățesc concentrarea și claritatea mentală. Poate ajuta la creșterea productivității și a concentrării, mai ales în situații stresante, cum ar fi la locul de muncă sau la un test*. Aminoacidul L-teanina este responsabil pentru senzația de relaxare asociată cu ceaiul verde și s-a dovedit că ridică undele alfa cerebrale, care pot induce o stare de calm.

Timp de secole, matcha a fost folosit ca ajutor în timpul meditației datorită capacității sale de a menține mintea alertă, dar liniștită. Acest lucru se datorează prezenței L-teaninei, care promovează o stare de bine și încurajează relaxarea, sporind în același timp atenția și conștientizarea*. Acesta este motivul pentru care matcha a fost supranumit „berea zen”.

Pe lângă faptul că ajută la concentrare și starea de spirit, matcha este bogat în vitamina C. Acest nutrient esențial este important pentru funcția imunitară și pentru un ten sănătos. De fapt, un studiu publicat în Nutrients a constatat că consumul zilnic de matcha poate duce la o piele mai sănătoasă*.

Antioxidanții din matcha pot contracara stresul oxidativ care provoacă formarea de molecule dăunătoare numite radicali liberi. Acești radicali liberi pot deteriora ADN-ul și proteinele, ducând la o serie de boli, inclusiv cancer, boala Alzheimer, Parkinson și boli de inimă. Catechinele din matcha, în special EGCg (galat de epigalocatechină), ajută la protejarea împotriva acestor efecte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *